ICEDERBY EIND 2016 WELLICHT IN GELREDOME (DUTCH)

ISU zou bijna akkoord zijn over nieuwe discipline.

Aan het einde van 2016 wordt het evenement Icederby wellicht in stadion Gelredome in Arnhem georganiseerd.

Een deel van de organisatie was eind vorige maand in Nederland om te praten met de KNSB, KPN, Mark Tuitert en Niels Kerstholt. Volgens het AD zou Icederby zelfs dicht bij een akkoord zijn met de ISU, die tot dusver tegen het initiatief is.

“Maar dat is volgens mij meer gebaseerd op hoop dan op concrete aanwijzingen”, zegt Tuitert vrijdag tegen het dagblad. De oud-olympisch kampioen maakt zich met Kerstholt bij de Europese Commissie sterk voor Icederby.

“En de Commissie maakt serieus werk van een onafhankelijk onderzoek”, zegt hij. “Maar wanneer er een besluit komt, valt niet te voorspellen. Ook ik denk dat de ISU dit standpunt uiteindelijk niet kan volhouden.”

Onderhoud

Bij het lucratieve Icederby nemen langebaanschaatsers en shorttrackers het op een baan van 220 meter tegen elkaar op. Tuitert en Kerstholt willen beiden meedoen aan de wedstrijd.

De KNSB had onlangs een onderhoud met Zuid-Koreaanse vertegenwoordigers van het evenement. “Dat was puur verkennend”, zegt woordvoerder Huub Snoep namens de bond. “We hadden ze nog nooit gesproken en wilden wel eens horen wat hun plannen zijn.”
Source: Schaatsen.nl, 

hoi~!

All rights reserved Salient.